Resurser‎ > ‎

Skolbibliotek

Välkommen till skolbiblioteket!
Vi har öppet för elever och personal på Mellanhedsskolan. Bibblan har öppet måndag - fredag. Vår skolbibliotekarie Maria har även gruppverksamhet för skolans elever. Under eftermiddagarna har vi verksamhet med fritids.

Här finns ca 20 000 böcker, varav 8 000 är skönlitteratur och 12 000 är läromedel och facklitteratur. Alla läromedel utlånas i skolbiblioteket. Vi har ljudböcker och böcker på engelska och andra språk. Dessutom har vi digital nedladdning av talböcker för elever med behov av extra lässtöd.

Mellanhedskolans skolbibliotek har satsat på skönlitteratur för gruppläsning och i klassuppsättningar, men även på böcker som handlar om rasism, mobbning och utsatthet, ständiga teman i undervisningen. Vi har också stora avdelningar med fantasy och manga vilket eleverna uppskattar mycket.

I skolbiblioteket arbetar Maria Lindroth. Du kan nå henne via maria.lindroth@malmo.se