Klassidor‎ > ‎

Välkommen till Förskoleklass B 2018/2019

Information:

Dags att anmäla närvaro under jullovet. Klicka här!

Angående "Stim & stoj"; det blir varannan vecka terminen ut, för vår del vecka 46, 48 och 50.

På fredagar 11.25-12.20 har vi inomhusidrott! Handduk, lämpliga kläder och skor behövs då.

Tisdagen den 4/12 ska vi till Leos lekland, tjohoo!

Studiedag (fritids öppet): 14 november (onsdag)

Skolsim

Vi kommer vid sex tillfällen att besöka Simhallsbadet för att öka vattenvanan hos eleverna. Badkläder är obligatoriskt. Datumen är: 6/11, 8/11, 13/11, 15/11, 20/11, 22/11. Vi vill påminna om att även handduk och duschtvål behövs, samt gummiband till de med långt hår så de kan sätta upp det, alt. låt gärna barn med långt hår ha det flätat dessa dagar då det underlättar för oss att kränga på dem de trånga badmössorna! (som vi fick vid det första tillfället)

Höstterminen slutar fredag 21 december.

Stängdag (skola & fritids stängt): 7 januari 2019 (måndag)

Vårterminen börjar onsdag 9 januari.

Representanter till skolrådet ("klassföräldrar") är Jonis pappa Tobias
samt Märtas pappa Jimmy
jimmy@robertssons.se (ställföreträdande).

--------------------------------------------------------

9/11 - Vi får uppdrag om att ta oss till en plats, planerar och programmerar vägen dit med våra Bluebots.

15/10 - Klassen har röstat om elevrådsrepresentanter, och det blev Isa och Sofie! Första elevrådet är nu på onsdag 17/10 kl 10.00. Spännande!

Bilder från vårt "gemenskapsritande", där vi skapade utifrån orden VÄNSKAP & SAMARBETE. Eleverna delades in i fyra grupper och fick skriva/rita en stund, sedan bytte man bord och fortsatte på några andras teckningar, tills alla grupper ritat på alla fyra papper. (Alla bilder är klickbara för en större version)

19/9 - vi gick på dörrpromenad/ närområdesorientering och hamnade nära Ribersborgsstranden, där vi lekte i sanden.

"Happy birthday to you...!" Fritt skapande 17/9 under den fria leken.

Tack till alla som kom på föräldramötet 4/9! Representanter till skolrådet ("klassföräldrar") är Jonis pappa Tobias tobias.e.wallin@gmail.com (ordinarie)
samt Märtas pappa Jimmy jimmy@robertssons.se (ställföreträdande). Kontaktlista kommer ut inom kort.

Varannan måndag, jämna veckor, erbjuder vi programmering på fritids ca kl 14.30-15.30. Ca 3-4 barn från varje klass (förskoleklass A, B, C) kan vara med åt gången. Nu i höst lär vi oss hantera

3/9 samt 5/9 - vi har börjat gå på "dörrpromenader"/närområdesorientering för att lära känna vårt område lite bättre. Tolv dörrar har besökts än så länge.

22/8 - Vi leker på lekplatsen i Mellanhedsparken.

20/8 - Vi lär oss varandras namn med hjälp av "spindelnätet".

Vi som jobbar i FB är

klasslärare Nina Axelson
klasslärare Markus Olsson

Telefonnummer till FB samt
morgon- och kvällsomsorg:

Även Michel Andersson jobbar i klassen  vissa timmar, och täcker bl.a
Markus och Ninas planeringar
(Markus: tisdagseftermiddagar,
Nina: onsdagseftermiddagar).

Vänligen meddela ALLTID sjukdom/ frånvaro till vår automatiska telefontjänst Skola 24: 0515-777000

Skicka gärna ett sms till vår klasstelefon också, så vi redan i samlingen vet om att ert barn är frånvarande. 0701-498749

Skolans fritidsavdelningar har en gemensam Instagramsida där ni kan se lite av vad som händer på fritids. Kika här!

Såhär kan en vecka i FB se ut. Klicka på bilden för förstoring.