Klassidor‎ > ‎

Välkommen till Förskoleklass B 2018/2019

Dags att anmäla närvaro/frånvaro gällande sportlovet. Klicka HÄR för att komma till formuläret.

I korridoren hänger lappar om sommarkollo för de som är intresserade. De måste lämnas till oss senast 22/1.

Bra att veta just nu är att vi i förskoleklasserna tagit ett gemensamt beslut att inte byta om och duscha i samband med idrotten (som vi kör igång med nu på fredag 11/1) utan att bara byta skor. Detta för att frigöra mer aktiv "rörelsetid" då vi har mindre än en timme totalt till ombyte, idrott och dusch. Så ta med bekväma skor att byta om till på fredag! Vill ni inte släpa hem&hit dem igen tänker vi att de kan stå på barnens hyllor i korridoren.

Resultaten för de olika momenten i simskolan har kommit, finns intresse för att veta hur det gått för ert barn är ni välkomna att höra med oss!

Studiedagar: 24/1, 24/4

Lovdagar:
Sportlov 18-22 februari (vecka 8)
Påsklov 15-18 april (vecka 16)
31 maj (klämdag)

Stängdag: 17/6

Representanter till skolrådet ("klassföräldrar") är Jonis pappa Tobias
samt Märtas pappa Jimmy
jimmy@robertssons.se (ställföreträdande).

--------------------------------------------------------

21/1 - vi passade på att vara ute extra länge och leka i snön, man vet ju aldrig hur länge den varar (den varade ungefär lika länge som långrasten gjorde).
Den här snögubben fick namnet "Nina och snöleoparden", efter boken vi just läst klart.

Enorma snöbollar rullades!

16/1 - Vi började jobba med klassens framröstade tema RYMDEN idag. Spännande!

30/11 - Idag såg vi teater i vår aula. Teatern heter flytta och var uppskattad av eleverna.

9/11 - Vi får uppdrag om att ta oss till en plats, planerar och programmerar vägen dit med våra Bluebots.

15/10 - Klassen har röstat om elevrådsrepresentanter, och det blev Isa och Sofie! Första elevrådet är nu på onsdag 17/10 kl 10.00. Spännande!

Bilder från vårt "gemenskapsritande", där vi skapade utifrån orden VÄNSKAP & SAMARBETE. Eleverna delades in i fyra grupper och fick skriva/rita en stund, sedan bytte man bord och fortsatte på några andras teckningar, tills alla grupper ritat på alla fyra papper. (Alla bilder är klickbara för en större version)

19/9 - vi gick på dörrpromenad/ närområdesorientering och hamnade nära Ribersborgsstranden, där vi lekte i sanden.

"Happy birthday to you...!" Fritt skapande 17/9 under den fria leken.

Tack till alla som kom på föräldramötet 4/9! Representanter till skolrådet ("klassföräldrar") är Jonis pappa Tobias tobias.e.wallin@gmail.com (ordinarie)
samt Märtas pappa Jimmy jimmy@robertssons.se (ställföreträdande). Kontaktlista kommer ut inom kort.

Varannan måndag, jämna veckor, erbjuder vi programmering på fritids ca kl 14.30-15.30. Ca 3-4 barn från varje klass (förskoleklass A, B, C) kan vara med åt gången. Nu i höst lär vi oss hantera

3/9 samt 5/9 - vi har börjat gå på "dörrpromenader"/närområdesorientering för att lära känna vårt område lite bättre. Tolv dörrar har besökts än så länge.

22/8 - Vi leker på lekplatsen i Mellanhedsparken.

20/8 - Vi lär oss varandras namn med hjälp av "spindelnätet".

Vi som jobbar i FB är

klasslärare Nina Axelson
klasslärare Markus Olsson

Telefonnummer till FB samt
morgon- och kvällsomsorg:

Även Michel Andersson jobbar i klassen  vissa timmar, och täcker bl.a
Markus och Ninas planeringar
(Markus: tisdagseftermiddagar,
Nina: onsdagseftermiddagar).

Vänligen meddela ALLTID sjukdom/ frånvaro till vår automatiska telefontjänst Skola 24: 0515-777000

Skicka gärna ett sms till vår klasstelefon också, så vi redan i samlingen vet om att ert barn är frånvarande. 0701-498749

Skolans fritidsavdelningar har en gemensam Instagramsida där ni kan se lite av vad som händer på fritids. Kika här!

Såhär kan en vecka i FB se ut. Klicka på bilden för förstoring.