Petra Wennberg

Morgon- och kvällsomsorg:

Expedition: 040-346585

Skola24: 0515-777 000
Ring varje dag innan kl.08.00 när ditt barn är sjukt.

Välkommen till klass 1c!

v.12

Hej!

Det har varit en fin vecka och jag vill börja med att säga att ni ska känna er stolta över era barn, de är otroligt fina att arbeta med.

Matematik

Vi fokuserar på att lära oss att tolka och använda strategier när vi räknar. Eleverna får lära sig hur man strukturerar upp en tanketavla…. Vi tränar också på klockan och det finns uppgifter både på bingel och elevspel om eleverna vill träna extra hemma.

Svenska

Vi fortsätter att gå igenom bokstäverna och vi pratar mycket om mål och kunskapskrav både i svenska men även i de övriga ämnena. Detta är en del i elevernas progression och ökar motivationen till att lära och arbeta i skolan, om de vet varför vi ska göra uppgifter bloir de mer motiverade. Vi tränar på att återberätta och de gör de i par och sedan i gruppen.

SO/NO

Vi arbetar parallellt med SO och No eftersom vi lär oss om årstiderna och då kommer vi in på växter och djur. Vi ska titta närmare på grodor och lära oss några enkla näringskedjor som är ett kunskapskrav för årskurs 1-3. Eleverna har fått berätta vad de redan vet och vi har skapat en tankekarta gemensamt. Sedan har de fått berätta vad de vill lära sig och utifrån kunskapskravet och elevernas tankar ska vi läsa och lära oss om grodans utveckling.

I torsdags rockade vi sockorna och eleverna fick lära sig att vi firar det för att visa att vi accepterar alla olikheter. Vi firar det den 21/3 för att det är downs syndrom dagen.

________________

MUSIK
Kolla in Olofs musiksida. Där hittar ni texter, youtubeklipp och annat som vi gör på musiken.

v.13

måndag:

tisdag:

onsdag- onsdag: Läsläxa- Magiska Kulan, kap 14 samt skrivläxan som hör till.
Ny läxa på onsdag 20/3 kap 15.
OBS! Skoldagen slut efter lunch kl 11.40.

torsdag- torsdag: Matteläxa på bingel

fredag:

Vårterminen startar 9:e januari.

14/6 Skolavslutning

Lovdagar:

15/2-22/2 Sportlov
15/4-22/4 Påsklov
1/5 Första maj
30/5- 31/5 Kristi himmelsfärds dag
6/6 Sveriges Nationaldag

Studiedagar:

24/1 Studiedag (fritids öppet)

24/4 Studiedag (fritids öppet)

Skolans fritidsavdelningar har numera en gemensam Instagramsida där ni kan se lite av vad som händer på fritids. Kika här!
ć
Caiza Lundmark,