Välkommen till förskoleklass C.

Månadsbrev april-maj FC

Efter ett välbehövligt påsklov är det full fart mot sommarlovet. Denna veckan har vi varit på studiebesök i skolmatsalens kök. Med hårnät och skyddsskor fick vi se hur allt fungerade bakom de annars stängda dörrarna. Spännande!

Barnen har också fått låna böcker på biblioteket. De ansvarar för en bok var.

Onsdag 18 april och torsdag 19 april har vi temadagar om Brasilien på skolan. Viktigt att komma i tid den morgonen dvs kl 8.15. Barnen kommer mixas i grupper tillsammans med andra årskurser och skoldagen förlängs till kl 13.50.

VÅRFEST torsdagen den 3 maj kl 15.30-17. Hjärtligt välkomna. Viktigt är att meddela oss när ni vuxna är på plats/hämtar och då tar över ansvar för ert barn. Fritids öppet som vanligt och vi är på ”festen”.

Vi har fått beröm för våra elevrådsrepresentanter Sigrid och Jonathan som kontinuerligt går på elevrådsmöten.

STÅNGDAG torsdagen den 24 maj. Behöver ni omsorg meddela oss omgående då både skola och fritids är stängt.

Vi har varit hårt drabbade av infektioner detta läsår. Det som gäller är om barnet har feber, inte orkar med dagens aktiviteter och/eller smittar andra ska det stanna hemma.

Barnen behöver kläder efter väder dvs lite att välja på här i skolan.

Tre närliggande förskolor kommer på besök nu i april för att se hur en förskoleklass kan fungera. Det är nya riktlinjer och innebär inte med säkerhet att just dessa barn skall börja på Mellanhedsskolan.

Vi kommer enligt tradition bjuda in de blivande f-klasserna till ett öppet hus i början av juni då placeringen är klar.

Våra barn som börjar åk 1 till hösten kommer besöka blivande klassrum, få faddrar, besöka idrotten och förhoppningsvis även träffa sin lärare.

Barnen är duktiga och utvecklas mycket positivt. Konflikter är sällsynt och lätthanterligt. Det är en tillåtande och empatisk barngrupp. Det gör att vi hinner med mycket lärorikt och har roligt.

Nu väntar vi på våra fjärilslarver……..

Väl mött

Månadsbrev mars 2018 FC

En morgon när vi vaknade var hela skolgården vit………vilket innebär att det är kallt och vått. Ombyteskläder måste finnas på plats i skolan. Klassen har varit hårt drabbad av infektioner men vi hoppas att det klingar av nu mot våren. Utvecklingssamtalen är i full gång och vi erbjuder ”avslutningssamtal” innan sommarlovet vid behov.

Arbetet går framåt och barnen utvecklas fort och positivt. I matematik har vi avslutat området geometri och längd. Glöm inte läxan om att mäta saker hemma. Snart kommer läxa nummer två då ni ska få gå på nallejakt. I språkleken jobbas det med första och sista ljudet.

Kom ihåg:

-Dags att lägga in om närvaro/ledighet för påsken. Finns via nätet eller säg till oss. Påsklovet är den 26/3-2/4.

-Johanna som läser till förskollärare kommer vara hos oss vecka 12.

-På Mellanhedsskolans hemsida finns klassidor. Där kan man sen årsskiftet även hitta FC. Välkommen och titta.

-Vi har fortfarande en hel del mat på golvet och bordet runt tallriken när vi ätit färdigt i matsalen. Parvis har barnen fått börja torka borden också. Träna gärna hemma.

- Vi erbjuder idrott som frivillig aktivitet på fritids torsdag em. Vissa är kontinuerligt med andra inte. Upplysningsvis kommer vi ha ”prova på idrott” för hela klassen innan åk 1.

Väl mött

Månadsbrev januari-

februari 2018

Då är vi igång igen efter ett välbehövligt jullov. Hjärtligt tack för alla fina julgåvor.

Barnen arbetar på bra och nu efter jul höjer vi ribban med lite längre arbetspass och information i flera led. Arbetsron är som önskvärd. I matematiken ger vi oss snart i kast med geometri där vi börjar med cirkel. Nu är det addition och längd som gäller. I språkleken jobbar vi med ord och meningar.

Inför utvecklingssamtalen gör vi individuella trivselenkäter med barnen. Listor med tider kommer sättas upp runt sportlovet. Vi räknar med ca 30 min per samtal och barnet ska vara med. Man har samtal med den pedagog som höll inskolningssamtalet. Passar ingen av föreslagna tider så löser vi det. Redan nu vill vi meddela att vi inte vet vilken lärare barnen kommer få i åk 1. Detta brukar vara klart sent i vår.

Vi har skånsk vinter med regn, blåst och lervälling på gården. Vänligen ha varma kläder samt ombyten i lådan.

Sen 1 jan 2018 är förskoleklassen en obligatorisk verksamhet. Detta förändrar inget för vår klass då det först berör årskullen som börjar hösten 2018.

Kom ihåg dagar

-onsdag 31 jan kl 16-17 är det filmvisning i klassrummet. Bosse visar vad barnen arbetat med hittills.

-torsdag 1 feb är det åter dags för teater.

-sportlov vecka 8. Vänligen fyll i önskad närvaro alt ledighet via nätet eller meddela oss.

Väl mött!

Vi provar på addition:

Vi jobbar med längd:
En meter klara:

Cirkel och ordningstal blir snölykta:

Alla våra fina lyktor:

Terminsstart 2018:

En glimt av Luciatåget.....

Julpyssel! Det blev en liten skog av barnens granar.
Kontakt:

Angela Gröndahl