Caiza Lundmark

Morgon- och kvällsomsorg:

Expedition: 040-346585

Skola24: 0515-777 000
Ring varje dag innan kl.08.00 när ditt barn är sjukt.

Välkommen till klass 1c!

v.44

I svenska denna veckan har vi repeterat det senaste kapitlet. Vi har arbetat både i Magiska Kulan  och laborativt med fristående material. Eleverna har bl.a med hjälp av bildkort och ordbilderna fått skriva egna meningar. Syftet är att lära sig avkoda ordbilderna så att man inte behöver ljuda dem när man läser utan direkt kan se vilket ord det är.

Faddrarna kom på sitt vanliga fredagsbesök och läste nya böcker för oss, efter eleverna lyssnat på boken fick de försöka läsa lite för sin fadder ur samma bok. De fick även en ny uppgift om att återberätta utifrån boken.

I matte har vi börjat med subtraktion. Vi har tittat på grunderna av vad subtraktion är genom film och arbete i Favorit Matematik. Vi har även arbetat laborativt med positionssystemet genom att gruppera och sortera samt att se mönster i talraden.

I So har vi fortsatt arbetet med trafiken. Denna veckan har vi arbetat med cykeln. Vi har tittat på hur en cykel ser ut och vad den har för funktioner, vi har även tittat på vilka olika sorters cyklar det finns och vad det är som gör dem olika. Säkerheten var en av de stora frågorna och vi har tittat extra mycket på vad som är bra att ha på sin cykel och vad som enligt la, måste finnas på en cykel. Eleverna fick sedan påbörja att rita sin egen drömcykel.

I No har eleverna arbetat med ekosystemet och lärt sig nya begrepp som konsument och producent .

I torsdags hade vi hälsodag på skolan. Dagen började med ett rörelsepass ute på skolgården. Där efter gick vi upp till klassrummet och diskuterade begreppet hälsa. Där efter startade vi arbetet med Qleva och talade om vikten av sömn. Eleverna hade idrott som vanligt och sedan gick vi på en tipsrunda med hälsofrågor i parken arrangerat av lekpatrullen. På eftermiddagen arbetade vi om att man inte bara behöver rå om kroppen fysiskt för att må bra utan att man även behöver tänka på att må bra känslomässigt. Vi pratade om vad det finns för olika känslor och var i koppen man kan känna dem. Detta arbetet kommer vi att fortsätta med under terminen och jag kommer successivt att sätta upp det vi arbetar med i korridoren utanför klassrummet.

Vi har även börjat med rastkompisar. Under en rast i veckan får eleverna dra en ny kompis från klassen att vara med just den rasten. Man kan sedan para ihop sig med fler på skolgården men syftet är att vi ska lära känna varandra bättre och kanske knyta nya kontakter som vi inte tidigare upptäckt. Så småningom kommer vi att göra detta tillsammans med övriga ettor så att man får en möjlighet att bredda sitt sociala umgänge ytterligare.

Nästa vecka:
v.45

Sv- bokstaven Ii

Ma- subtraktion

Eng- repetition av tidigare kapitel

So- trafiken, reflexer

MUSIK
Kolla in Olofs musiksida. Där hittar ni texter, youtubeklipp och annat som vi gör på musiken.

måndag:

tisdag:

onsdag: Studiedag

torsdag: Idrott, inomhus. Läxa Magiska Kulan kap.1.
Läxa häftet Qleva om sömn.

fredag:

Alla klassrådsrepresentanter är välkomna
den 13 november kl 18-19:30 på skolsamrådsmöte.

Information om innehållet kommer ut dagarna efter lovet.

Lovdagar:

Höstlov (v. 44) 29 oktober– 2 november

Studiedagar:

26 september (stängdag)
18 oktober (fritids öppet)
14 november (fritids öppet)

Skolans fritidsavdelningar har numera en gemensam Instagramsida där ni kan se lite av vad som händer på fritids. Kika här!
ć
Caiza Lundmark,