Caiza Lundmark

Morgon- och kvällsomsorg:

Expedition: 040-346585

Skola24: 0515-777 000
Ring varje dag innan kl.08.00 när ditt barn är sjukt.

Välkommen till klass 1c!

v.37

I svenska har vi arbetat med ordbilderna för orden och, ser, är, var, en, ett. Med hjälp av bildkort har vi satt ut en och ett och tillsammans med småorden har vi sedan bildat meningar som eleverna fått skriva och läsa. I Magiska Kulan har eleverna avslutat första kapitlet med att arbeta på repetitionssidorna.

I matte har vi arbetat med tecknet för lika med. Vi har även repeterat det vi tidigare arbetat med och avslutat det första kapitlet i Favoritmatematik med att testa våra kunskaper på sidorna Vad har jag lärt mig?

I engelska har vi arbetat med fraserna I like och I don´t like. Vi har även tränat på hur man hälsar på varandra och hur man säger hejdå. Som avslutning fick elever gå runt och träna på att prata med varandra i klassrummet.

I SO har vi börjat vårt Trafik tema. Vi har pratat om vad vi vet om trafiken. Vi tittade på en film från UR oh att gå över vägen och hur man ska göra vid övergångsställen. Vi avslutade med att påbörja ett VÖL-schema där man skriver Vad veta jag, Vad önskar jag veta och slutligen ska vi fylla i Vad jag lärt mig.

Denna veckan har vi avslutat Fallet Knubbfisken, av Anette Eggert med anledning av författarbesöket.
Och återupptagit läsningen i Boken om att börja skolan, av Helena Bross och Emma Göthner.

I NO har eleverna arbetat med ryggradsdjur och ryggradslösa djur.

Nästa vecka:

sv- bokstaven Rr

ma- Addition

eng- djur

so- trafik

Utdelning av matte- och läsläxa sker på torsdag.

På tisdagen kommer vi att åka på en föreställning på Karavan som heter Cirkus Saga.

Under onsdagen och torsdagen kommer Kulturskolan på besök med anledning av teatern som vi var på i början av månaden på Malmö Live. Eleverna kommer att under dessa dagar att från prova på dans, drama, musik och filmskapande.

MUSIK
liten läxa: räkna till 5 och klappa på 1 och 4

måndag:

tisdag: Cirkus Saga på Karavan. Läxa musik, se nedan

onsdag: STUDIGEDAG/STÄNGDAG

torsdag:Inlämning läxa: läsläxa Musen Mia. Matteläxa fler/färre, större än/mindre än.
Kulturskolan på besök.

fredag: Kulturskolan på besök.

Lovdagar:

Höstlov (v. 44) 29 oktober– 2 november

Studiedagar:

27 november

Skolans fritidsavdelningar har numera en gemensam Instagramsida där ni kan se lite av vad som händer på fritids. Kika här!
ć
Caiza Lundmark,