Välkommen till 
klass 1B!

Viktiga datum:

13/11 Skolsamrådsmöte kl 18-19:30

Lovdagar:

Höstlov 29 oktober–2 november (v. 44)

Studiedagar:

26 september
18 oktober
14 november
Hej! 

På fredag ska vi besöka Bellevuebiblioteket under skoldagen. Vi kommer att ta bussen dit och tillbaka. Mest för er kännedom. 

Hälsningar

Alfons


V.45

Hej!

Hoppas alla mår bra och att ni haft en bra vecka!

    Denna veckan har vi i svenska arbetat med bokstaven N och barnen har i par skrivit upp ord som börjar, slutar eller innehållen bokstaven N. Barnen har även i halvklass arbetat med sina texter de skrev innan lovet om vad de har lärt sig i 1:an. Barnen har fått ett ord från texten som de sedan fått komma fram och klistra dit på rätt ställe och sedan har vi diskuterat stavning, stor bokstav, punkt och dubbelteckning m.m. Denna veckan har också halva klassen lånat böcker i biblioteket. 

    I matten har vi barnen arbetat vidare med subtraktion i halvklass tillsammans med Linn och i helklass har vi arbetat i boken med begreppen addition och subtraktion. 
Vi har även gjort ett test på det vi har arbetat med i kapitel 1 av matteboken, t.ex. fler/färre, större än/mindre än.

    Utöver det har barnen pratat om olika samhällsfunktioner tillsammans med Linn samt att de repeterat och arbetat färdigt. Barnen har även arbetat vidare med trafiktemat och tittat på ett bildspel om hur barn tar sig till skolan i olika delar av världen. Fredagen avslutade vi med att ha ett trafikquiz på Kahoot. 

    Barnen har även fått bekanta sig mer med sina datorer och fått gå in på Google classroom och en läroplattform som heter bingel. Från och med vecka 47 kommer barnen att få med sig läxa hem genom bl.a. Google Classroom eller Bingel så vi kommer träna på att använda dessa plattformar. Om ni och ert barn har tid och lust att bekanta er med Google classroom över helgen finns där en kort uppgift som är döpt till "Mitt favoritdjur" som går att göra men det är inget måste. Vi påbörjade den i skolan men de flesta han inte göra färdigt den. 


Info v.46:

Nästa vecka kommer en lärarstudent som heter Amanda att vara i klassen från måndag och 4 veckor framåt. Vi ser fram emot att ha henne här. 

    Vill också påminna er om att det är studiedag på onsdag och då är det ingen vanlig skola men fritids är öppet däremot.

 

Ha en jättehärlig helg!

Mvh

AlfonsFÖRFATTARBESÖK

I början av terminen hade vi författaren Anette Eggert på besök. Med inspiration och stöd av henne har barnen sedan fått skriva två gemensamma berättelser, Hästfallet och Alexes och Malinas äventyr. Dessa hittar ni som bifogade dokument längst ner på denna sida.MUSIK
Kolla in Olofs musiksida. Där hittar ni texter, youtubeklipp och annat som vi gör på musiken.


Kontakt:

Alfons Ask
klasslärare
alfons.ask@malmo.se

Linn Alsenfelt
klasslärare
linn.alsenfelt@malmo.se

Eva-Lotta Björnsdotter Linde
lärare NO/Tk samt Fritidspedagog
eva.bjornsdotter-linde@malmo.se

Caroline Östling
idrottslärare
caroline.ostling@malmo.se

Olof Jennfors
musiklärare
olof.jennfors@malmo.se

Avdelning Skabersjö
tfn: 070-149 87 64

Skolans fritidsavdelningar har numera en gemensam Instagramsida där ni kan se lite av vad som händer på fritids. Kika här!


ĉ
Linn Alsenfelt,
6 nov. 2018 02:50
Ċ
Linn Alsenfelt,
11 sep. 2018 07:51
ĉ
Linn Alsenfelt,
6 nov. 2018 02:52