Välkommen till

Lovdagar:
1/5 röd dag, skolan stängd
30/5: röd dag, skolan stängd
31/5: lov, fritids öppet.
6/6: röd dag, skolan stängd.

Studiedagar: 24 januari 24 april

v.3

God eftermiddag!

Nu är skolveckan över för den här gången och vi går mot en skön helg. Det känns som att barnen snabbt kommit in i skolarbetet igen och de har arbetat på väldigt bra hela veckan.

I svenska har vi arbetat extra med bokstaven Ää i “Den Magiska Kulan”. Där har de fått träna på att hitta bokstaven Ä i olika ord, använda några bokstäver för att bygga olika ord m.m. Barnen har också fått arbeta i smågrupper med att bygga meningar. De fick skriva olika ord på whiteboardtavlor där ett ord började med stor bokstav och ett slutade med punkt. Sedan fick de gå fram med sina ord och barnen i klassen fick hjälpas åt att sätta orden i rätt ordning för att bilda rätt mening. Utöver det har halva klassen haft bokprat där skolans bibliotekarie berättat om några böcker som barnen kan låna i biblioteket.

Vi har även denna vecka sett en film om vargar. Efteråt gjorde vi en fyrfältare där man skriver stödord om vargen (utseende, föda, ungar,bo). Vi använde sedan fyrfältare med faktan om varje för att skriva en faktatext tillsammans. Där fick barnen i helklass komma på meningar med fakta om vargen som vi sedan skrev på våra datorer. Målet är att barnen senare ska kunna skriva egna faktatexter.

I matematiken har vi arbetat vidare med subtraktionspar för att befästa arbetet från förra veckan. Barnen har även fått arbeta klart i sina böcker. Barnen har även arbetat med olika uppgifter på Nomp tillsammans med sina faddrar.

Denna veckan har vi också börjat med elevens val och barnen har fått välja på tre olika ämnen: Matte/teknik, Svenska och Engelska. Därefter har vi delat in barnen i grupper med barn från alla tre 1:or.

I engelska har vi arbetat med namnen på olika familjemedlemmar och sedan har barnen fått rita ett familjeträd med sin egen familj.

Under torsdagen hade vi besök från sydsvenskan och minibladet. Då fick barnen lära sig lite om hur minibladet ser ut. Vi tänkte att det kan leda till att man inom en framtid arbetar med att göra en skoltidning eller liknande. Även årskurs 2 och 5 har deltagit i detta och vi kanske kommer starta ett samarbete med dem senare.

Fredagen avslutade vi med att barnen fick arbeta klart med saker de hade i sina lådor.

Info:

Nu har anmälan till sportlovet kommit ut och här nedan följer länken:

Sista svarsdag är den 7 februari. Om ni behöver ändra i de uppgifter ni redan lämnat, vänligen fyll inte i formuläret en gång till, utan ta istället kontakt med ert barns fritidsavdelning.

Ha en jättehärlig helg!

Hälsningar Alfons

MUSIK
Kolla in Olofs musiksida. Där hittar ni texter, youtubeklipp och annat som vi gör på musiken.

Kontakt:

Alfons Ask
klasslärare
alfons.ask@malmo.se

Linn Alsenfelt
klasslärare
linn.alsenfelt@malmo.se

Eva-Lotta Björnsdotter Linde
lärare NO/Tk samt Fritidspedagog
eva.bjornsdotter-linde@malmo.se

Hamid Kazemzadeh
idrottslärare
Hamid.Kazemzadeh@malmo.se

Olof Jennfors
musiklärare
olof.jennfors@malmo.se

Avdelning Skabersjö
tfn: 070-149 87 64

Skolans fritidsavdelningar har numera en gemensam Instagramsida där ni kan se lite av vad som händer på fritids. Kika här!

6 nov. 2018 02:50
Ċ