Välkommen till

Lovdagar:
1/5 röd dag, skolan stängd
30/5: röd dag, skolan stängd
31/5: lov, fritids öppet.
6/6: röd dag, skolan stängd.

Studiedagar: 24 januari 24 april

v.12

Hej och välkomna till veckans veckobrev! :)

Denna veckan känns som den flugit förbi (för min del) men vi har ändå hunnit med att göra en hel del saker i klassen. Vi har t.ex. arbetat med våra miljöuppfinningar och byggandet är i full gång och det börjar bli fina skapelser. Vi har också haft ett litet test om det vi arbetat med under miljötemat. Jag har inte hunnit rätta det än men jag hoppas att det har gått bra för barnen.

Utöver detta har vi tillsammans med faddrarna börjat arbeta med påsken och vi började med att titta på några filmer om varför vi “firar” påsk osv.

I svenskan har vi arbetat med bokstaven F i Den Magiska Kulan och vi har även arbetat med skrivträning. Barnen har fått en liten text som de fick läsa och sedan skriva av exakt likadant. De som slarvade fick göra om och tillslut lyckades alla göra en fin och välskriven text.

Vi har även börjat med elevens val igen och både i svenska och matte har barnen fått välja ut två mål som de vill bli bättre på. Utefter dessa mål har vi nu gjort 5 grupper. I varje grupp arbetar vi med ett svenskmål, t.ex. Lära sig bokstäverna eller skriva berättelser. Vi har blandat alla 1:or utifrån de mål barnen valt.

Matten har vi börjat veckan med att fortsätta träna lite på 10-talsövergångar och det känns som att barnen börjar greppa det mer och mer. Kul!

Vi har även arbetat med talen 11 och 12 i matteboken. För någon vecka sedan gjorde barnen en diagnos på kapitel 3 i matteboken och det var ett rätt stort gäng som behövde repetera några saker lite extra. Därför samlade jag en grupp (11 stycken) som tillsammans med mig gjorde testet en gång till för att få lite extra repetition.

I NO har vi barnen fått redovisa sina vårdikter för klassen. Först fick de träna med sin partner om vem som skulle läsa upp vad osv.

INFO:

Jag vill återigen slå ett slag för läxorna. Det var en hel del som inte lämnade in frågorna på läsläxan denna veckan heller och jag börjar känna mig lite tjatig. Skriv till mig om man inte hinner eller om det uppstår något förhinder som gör att man av olika anledningar inte hinner med läxan.

Hoppas ni alla får en härlig helg!

Alfons

MUSIK
Kolla in Olofs musiksida. Där hittar ni texter, youtubeklipp och annat som vi gör på musiken.

Kontakt:

Alfons Ask
klasslärare
alfons.ask@malmo.se

Linn Alsenfelt
klasslärare
linn.alsenfelt@malmo.se

Eva-Lotta Björnsdotter Linde
Fritidspedagog
eva.bjornsdotter-linde@malmo.se

Hamid Kazemzadeh
idrottslärare
Hamid.Kazemzadeh@malmo.se

Olof Jennfors
musiklärare
olof.jennfors@malmo.se

Avdelning Skabersjö
tfn: 070-149 87 64

Skolans fritidsavdelningar har numera en gemensam Instagramsida där ni kan se lite av vad som händer på fritids. Kika här!

6 nov. 2018 02:50
25 jan. 2019 05:25