Välkommen till

Lovdagar:
1/5 röd dag, skolan stängd
30/5: röd dag, skolan stängd
31/5: lov, fritids öppet.
6/6: röd dag, skolan stängd.

Studiedagar: 24 januari 24 april

v.23

Hej!

Tiden flyger fram och nu återstår en ynka vecka av årskurs 1 sen är det dags för sommarlov och lite välförtjänt ledighet!

Denna veckan har precis som föregående vecka varit väldigt kort framförallt för mig som inte var här under onsdagen. Dock har vi hunnit med en del skolarbete trots det.

Mycket av veckan har gått åt till att arbeta färdigt med diverse böcker, t.ex. matteboken och Den Magiska Kulan. Vi har även gjort en liten bok där vi satt ihop lite av det vi arbetat med i djur- och årstidsarbetet. Vissa barn har tagit hem sina böcker och några får med dem hem nästa vecka.

I matten har vi också börjat prata om vikt. Framförallt enheterna kilogram och hektogram. Barnen har fått känna på hur mycket ett kg och ett hg är. Vi har sedan uppskattat vad vi tror att vissa saker väger. T.ex. hur mycket väger en häst ungefär. Nästa vecka ska vi träna vidare med vikt.

I engelskan har vi arbetat vidare med våra årstidsarbeten och nästa vecka ska barnen få redovisa sina bilder och berätta lite på engelska om vad de har gjort. Väldigt roligt att se när barnen arbetat på engelskan.

INFO:

Nästa vecka kommer vi arbeta på som vanligt med skolarbetet under måndagen och tisdagen. På onsdag kommer vi att åka till stranden tillsammans med alla 1:or och 4:or och vara där nästan hela skoldagen. Skolan bjuder på lunch men skicka gärna med en flaska vatten och glöm inte smörja in barnen på morgonen så de inte bränner sig i solen. Frukt får man självklart också ta med som vanligt men inte saft, kakor eller andra sötsaker.

På torsdagen kommer vi att titta på när 6:orna möter skolpersonalen i brännboll på förmiddagen och därför kommer det inte vara någon idrott då. Vi kommer också ha en liten gemensam avslutning med de andra 1:orna i Mellanhedsparken efter lunchen.

Jag kommer att skicka ut mer info angående avslutningsdagen under nästa vecka.

Sist men inte minst. Glöm inte att logga in på infomentor och både med er vårdnadshavares inloggningar samt barnens egna inloggningar. Jag har skickat med papper hem med all information ni behöver.

Nu önskar jag er en riktigt fin helg!

Alfons

MUSIK
Kolla in Olofs musiksida. Där hittar ni texter, youtubeklipp och annat som vi gör på musiken.

Kontakt:

Alfons Ask
klasslärare
alfons.ask@malmo.se

Linn Alsenfelt
klasslärare
linn.alsenfelt@malmo.se

Eva-Lotta Björnsdotter Linde
Fritidspedagog
eva.bjornsdotter-linde@malmo.se

Hamid Kazemzadeh
idrottslärare
Hamid.Kazemzadeh@malmo.se

Olof Jennfors
musiklärare
olof.jennfors@malmo.se

Avdelning Skabersjö
tfn: 070-149 87 64

Skolans fritidsavdelningar har numera en gemensam Instagramsida där ni kan se lite av vad som händer på fritids. Kika här!

Alfons Ask,
12 juni 2019 05:50