välkommen till förskoleklass A

Glöm inte boka utvecklingssamtal  passar inga av tiderna ta kontakt med Lisbeth så ordnar vi en tid som passar.
 
Viktiga datum:

Lovdagar under vt 2018

Påsklov 26–29 mars (vecka 13)
30 april
11 maj (klämdag efter Kristi himmelsfärdsdagen)


vecka 9
Måndagen gick vi ut i parken och letade efter vårblommor vilken tur att vi hittade några innan snön kom !! När vi kom tillbaka till klassrummet fick barnen rita av blommorna. kom gärna in i klassrummet och titta på dem fina teckningarna


Vi ljudar för fullt !! Barnen fick träffa djuren i lådan och presentera dem. Vilket ljud börjar och slutar djurens namn på. 

 
vecka 6
Vi fortsätter med ljud !!
Idag fick barnen vara "sakletare" vi letade saker som börjar på Sss-ljud.
Torsdagen bjöd på "ett skepp kommer lastat med saker på Sss-ljudet. På barnens önskan lekte vi leken "följa fröken:))
 


1 feb Vi fortsätter att undersöka ljud, ord och rim på olika sätt. Gruppvis har eleverna parat ihop ordbilder som rimmar med varandra, som t.ex. bil och krokodil.Barnen besitter mycket goda minnen kan vi berätta! I halvklass plockades ett föremål i taget bort och eleverna fick gissa vilket föremål det var.


25/1 Vi arbetar med ljud på olika sätt: vad är ljud, hur låter olika bokstäver, vilket ljud respektive bokstav börjar elevernas namn på med mera. Här ett smakprov på ord som börjar på "A".


22/1 Ännu en tid är det mörkt om morgonen och eftermiddagen. Ett bra sätt att synas på är att använda reflexer! Vi har lyst på olika typer av reflexer med en ficklampa, och barnen fick varsin reflex med sig hem idag.


18/1 Denna veckan har vi bland annat pratat om resor, och barnen fick berätta om vilka länder de varit i.
Sverige har vi alla varit i :-)
Det stora landet Brasilien tittade vi närmare på; barnen fick på en kartbild ringa in orden "Brasilien", "Brasilia" och "Rio de Janeiro" samt rita ut landsgränsen och färglägga. Allt med gott resultat!

Brasilien

 


kontakt:
Lisbeth Arvenberg, förskollärare 
0709-908331