Klassidor‎ > ‎

Välkommen till klass 3 C!
 Här hittar ni information som t ex veckans läxor, pedagogiska planeringar, viktiga datum och annat som vi gör i klassen.

Klasslärare:
 Eva Malmunger
eva.malmunger@malmo.se
Linn Hörnfalk
linn.hornfalk@malmo.se

Fritidspedagog:
 Jonathan Sennö
jonathan.senno@malmo.se

Hanna Gröhn

Länk till hemsida där Hannas samverkanslektioner presenteras:

Max Franker
max.franker@malmo.se

Idrottslärare:
Caroline Östling
caroline.ostling@malmo.se

Musiklärare:
Branislava Jovic, branislava.jovic@malmo.se

Länktips:
Bingel

MHGR15C

v 38

Nu har vi startat upp vårt nya tema, Malmös historia. I onsdags spelade vi vuxna upp en liten dialog där vi föreställde Zlatan, Jörgen Kock och Frans Suell. Uppstarten fortsatte i torsdags med en historisk vandring i Malmö.

I matte har vi börjat räkna uppställning med tre termer t ex 790+138-426. Problemlösning fortsätter vi att träna på och nu har vi börjat skriva uppgifterna i mattehäften, göra marginal, ställa upp uppgiften och skriva svar med enhet.

I svenska läser vi olika texter och använder olika strategier för att förstå innehållet.

v. 37

Nu är hösten här men här inne skiner solen alltid.

I SO börjar partiprojektet lida mot sitt slut. Vi har gjort presentationer på datorerna som sedan ska presenteras muntligt för klassen i nästa vecka. Vi har även använt oss av svensklektioner till detta då de får öva på att skriva argument.

I svenska har vi också arbetat med att öva upp och göra egna inre bilder av en läst text och övat på läsförståelse i läsläxan.

I matte så har vi arbetat med subtraktion med uppställning och lån samt växla över noll, t ex

401-253.

Under NO-lektionerna har vi börjat arbeta med frukt- och fröspridning. Vi har sett film, bildspel och gjort egna bläddror.

I engelska så har vi läst en berättelse (The Ant and the Grasshopper) och gjort ljud och rörelser till vissa av orden. Se engelsksidan.

I bild har vi arbetat med linjer.

v. 36

Ännu en fantastisk vecka avklarad.

I SO:n börjar vi närma oss valtider. Vi har skrivit ner partigruppernas valfrågor i häften och ska snart omvandla det till en presentation. I nästa vecka ska vi ha val.

I engelska har vi skrivit om oss själva i mind maps. Vi har skapat en sida för engelska där föräldrar och elever kan gå in och se vad vi gör i engelska under veckan men också hur ni kan arbeta med engelska hemma. Likaså om man är sjuk så kan man ta igen det hemma. Här hittar ni länken till sidan, den finns också under "Länktips".

I svenska så börjar vi sakta men säkert med skräckisar. Vi har börjat med del ett (av fyra) som handlar om att de ska gå runt i sitt nya kvarter som de flyttat in i.

I tisdags hade vi besök av författaren Henrik Wallnäs som bland annat skrivit bilderboken “Åka buss”. Han berättade om sitt yrke och sina böcker han skrivit.

I matte har vi arbetat med addition med uppställning och växling. Vi kommer att fortsätta med subtraktion med uppställning och växling.

V 35

Nu börjar vi komma igång med vårt skolarbete och rutiner börjar återvända!

I svenska har vi läst en bilderbok som heter Åka buss av Henrik Wallnäs. Vi har haft diskussioner kring bilderna .Författaren kommer på besök till alla år tre på tisdag, 4/9. Spännande! De har även börjat på att skriva en berättelse i kapitelform. Berättelsen heter Min granne är en skurk. Berättelsen skriver de på sin Chrome Book.

Nu har vi läst första kapitlet i Nyckeln till skatten och arbetat med detta.  Vi har pratat om  olika ord och uttryck som förekommer i texten.

I matte har vi arbetat med talen 0-1000 och problemlösningsuppgifter. Vi har även pratat om olika strategier som man kan använda för att lösa uppgifterna.

I SO har eleverna, i grupp, startat ett eget parti som de har namngett och ska skriva ett valprogram.
Vi har fortsatt vårt arbete kring hur en kompis ska vara. Klassen delades in i grupper och fick olika rubriker som de skulle skriva till. Utifrån diskussionerna enades klassen om vad som var viktigt för att vara en bra kompis. Resultatet finns i korridoren.

V 34

Nu är terminen igång och det är så härligt att träffa alla barnen igen.

I matte har vi repeterat längd, vikt, begrepp, tiotalsövergångar och addition, subtraktion inom talområdet 0-100.

I svenska har vi repeterat alfabetet och alfabetisk ordning. Pratat lite om den nya läseboken "Nyckeln till skatten". Boken delas ut nästa vecka!

Vi har diskuterat och arbetat kring hur en bra kompis ska vara. Barnen har gått runt i grupper och skrivit och det som vi alla tillsammans har kommit på ska vi samla på ett gemensamt dokument. Olika samarbetsövningar som t ex att försöka hitta kompisen som har en del av samma bild, fyra olika kompisar innan bilden blivit hel. Bilden klistrades upp och sedan skulle alla skriva varsin mening på pappret.

Vi har börjat arbeta med valet. I klassen har vi diskuterat orden politik, demokrati och diktatur, skrivit och sett på film.

På engelskan har det varit olika samtalsövningar.
Information:

Läxschema

måndag: idrott och träslöjd i halvklass

tisdag: textilslöjd i halvklass

onsdag: studiedag, skola och fritids har stängt

torsdag: läsläxa, matteläxa

fredag:

Höstterminen 2018

• 26/9 studiedag, skola och fritids har stängt
  •  Höstlov 29/10-3/11

Fånvaroanmälan görs på skola24
tel: 0515-777 000
Frånvaron ska anmälas varje dag barnet är sjukt.
Mellanhedens fritidsblogg hittar du här

Skolans Likabehandlingsplan finns nu på vår hemsida:

2 maj 2018 05:21
22 aug. 2017 06:13