Klassidor‎ > ‎

MHGR15A


Välkommen till klass 3A!
 
Här hittar ni information som t ex veckans läxor, viktiga datum och annat spännande som vi gör i klassen.
       


Personal

Klasslärare: 
Kristina Ingesson
kristina.ingesson@malmo.se

Personal på fritids: 
Jonathan Sennö  
jonathan.senno@malmo.se

Can Kirmiz

Idrottslärare: 
Hamid Kazamzadeh
hamid.kazemzadeh@malmo.se

Musiklärare: 

Branislava Jovic 

Länktips: 
Inför vecka: 23
måndag: idrott
tisdag: 
onsdag:  
torsdag: Stängdag

fredag: idrott

Vårt arbete vecka 22
Vi har arbetat med tema förändrare under NO/SO. Eleverna har skrivit texter om  varsin person som på något sätt har förändrat världen. Vi har redovisat om bland annat Thomas Edison, Rosa Parks och Hedy Lamarr.Vårt arbete vecka 21
Vi har fortsatt med vårt arbete med programmering. Vi har byggt Wedo och fått våra skapelser av rulla, låta och blinka.


Vi återvände till Cirkusskolan. Den här gången fick vi prova på en massa olika aktiviteter. Bland annat så fick vi  jonglera och gå på lina.Vårt arbete vecka 20
Den här veckan har vi varit och tittat på Cirkusskola. Vi fick se trollkarlen Måns som gjorde fantastiska trix och trollade för oss. 
Dessutom utförde Måns medhjälpare trapetskonster för oss.
Vi har fortsatt att skriva kapitel 6 i Den magiska dörren. I avsnittet övade vi på att göra en punktlista när vår huvudperson skulle skriva ner sin plan för att hjälpa brevskrivaren.


Vårt arbete vecka 19
Den här veckan har vi arbetat med programmering på halvklasslektionerna. Vi har använt ett material som heter Lego Wedo och byggt olika modeller och programmerat dessa till att röra sig, låta eller lysa.
Vårt arbete vecka 18
I matematik arbetar vi med längd. Vi arbetar med längdenheterna meter, decimeter, centimeter och millimeter. Vi har varit ute på skolgården och mätt med meterslinjal. Vi har också räknat med längdomvandlingar  - 1 meter = 100 cm. Vi har avslutat den här veckan med att spela ett spel.

På bilden har vi gjort vackra körsbärsträd i temperafärg. De är uppsatta på väggen i korridoren.Vårt arbete vecka 17
Madeleine har fortsatt sitt arbete med källkritik tillsammans med eleverna. Den här veckan har vi pratat om skillnaden mellan förstahands- och andrahandskällor. Vi har också pratat om reklam. Vi har sett film på ur.se och sedan diskuterat i smågrupper.Vårt arbete vecka 15
Den här veckan har vi arbetat med stavning under svensklektionerna. Vi har bland annat spelat Finns i sjön med kort med dubbelteckning.


Vi har fortsatt med skrivprojektet Den magiska dörren. I kapitel 4 har vi arbetat med att skriva miljöbeskrivningar. 

Vårt arbete vecka 14
Under veckan har vi fortsatt med vårt skrivprojekt Den magiska dörren. Vi har övat på att skriva personbeskrivningar och göra känsloyttringar.
Vårt arbete vecka 13
Under veckan har vi arbetat vidare med religion. Vi har sett film och läst text om högtider inom judendomen.

Vi har också startat upp ett nytt arbetsområde under SO:n. Vi har arbetat med kartor. Vi började med att rita egna kartor över våra arbetsplatser och hade sedan en diskussion kring hur rimliga dessa blev.Vårt arbete vecka 12
Den här veckan har vi arbetat med känslor på engelskan. Vi har sett film och läst dialoger om olika känslouttryck. Vi avslutade med att skriva och rita om ett känslouttryck.Vårt arbete vecka 10
Den här veckan har vi fortsatt att arbeta med Den försvunna staden. Vi har nu läst kapitel 5, som handlade om almandern Elien som har färdats 100 år framåt i tiden. Vi har diskuterat och skrivit om hur vi tror att världen ser ut om 100 år. 

På våra matematiklektioner har vi arbetat med problemlösningsuppgifter samt repeterat volym.

På bilden har vi arbetat med varma och kalla färger, vilket resulterade i vackra trädbilder.

Vårt arbete vecka 9
Den här veckan har vi haft besök av vår bibliotekarie Maria. Hon har haft bokprat och presenterat nya böcker för oss.

Vi har också haft gemensam hälsodag på skolan. Vi blev indelade i grupper blandade med elever från årskurs 1 till 6. Under dagen arbetade vi på olika stationer. Vi fick bland annat pärla vänskapsarmband, rita serier och dansa.

Vårt arbete vecka 7
Vi har arbetat med optisk konst i veckan. Utifrån hjärtan har vi arbetat med att skapa optiska synvillor. Så här fina resultat fick vi:


Vårt arbete vecka 6
Under svensklektionerna har vi fortsatt vårt arbete med boken Den försvunna staden. Vi har läst kapitel 2 och arbetat med läsförståelse kring innehållet.
I texten pratas det om olika varelser: almandrar, marvargar och vinslor. Vi har ritat hur vi tror att dessa varelser ser ut:

Vi har också fortsatt att arbeta med instruktioner. Vi har provat att ge och följa muntliga instruktioner samt skriva egna instruktioner. Det är inte helt lätt att vara så övertydlig så att en instruktion inte kan missförstås.

I matematiken har vi arbetat med bråk. Vi har gjort olika laborativa sorteringsövningar i par och arbetat vidare i vår mattebok.

I SO har vi gått över till kristendomen. Vi har bland annat sett film, läst text och gjort egna bilder till skapelseberättelsen.

Vårt arbete vecka 4

Den här veckan har vi börjat arbeta med klockan igen. Vi har avläst klockor i både analog och digitaltid och skrivit klockslag i digitaltid.

Vi har fortsatt att arbeta med religion i SO. Vi har sett korta filmer och skrivit kring viktiga begrepp inom religionen.

Tillsammans med Riyane har vi gjort nyårsraketer på bildlektionerna. Vi har klippt, klistrat och funderat ut för oss viktiga nyårslöften.Vårt arbete vecka 3

Under veckan har vi startat upp nya arbetsområde i SO och NO. I SO har vi börjat läsa om religion. Vi kommer under vårterminen att arbeta med judendomen, kristendomen och islam.
I NO har vi börjat läsa om näringskedjor. Vi har lärt oss om begrepp som producent, konsument och toppkonsument. 


Vi har också arbetat med skolans värdegrundsmaterial Qleva. Det här avsnittet handlade om sömn. Vi hade långa diskussioner om varför vi behöver sova och vad som kan störa vår sömn. Vi avslutade med att läsa om indianernas drömfångar och tillverkade sedan egna.Vårt arbete vecka 2
Ny termin  - nya tag

I matematiken har vi repeterat multiplikation och division. Vi har också arbetat med uppställningar i multiplikation.

På bilden har vi arbetat vidare med Konstens grunder. Den här veckan har vi fokuserat på organiska former och gjort collage med inspiration av konstnären Matisse.Information: 
Skolans likabehandlingsplan finns på skolans hemsida. 
http://mellanheden.skola.malmo.se/

Mellanhedens fritidsblogg hittar du här

Fånvaroanmälan görs på skola24
tel: 0515-777 000
Frånvaron ska anmälas innan kl 08:00 varje dag barnet är sjukt.Viktiga datum

* 17/6 Stängdag

* 28/5 kl. 17.30-18.10 eller kl. 18.45-19.15 informationsmöte i musiksalen angående InfomentorMHGR15A

ĉ
Kristina Ingesson,
26 sep. 2018 04:18
ĉ
Caiza Lundmark,
23 sep. 2016 02:51
ĉ
Caiza Lundmark,
23 sep. 2016 03:58
ĉ
Kristina Ingesson,
21 mars 2017 06:35
ĉ
Kristina Ingesson,
24 okt. 2017 05:33
ĉ
Kristina Ingesson,
22 aug. 2017 06:09
ĉ
Kristina Ingesson,
25 sep. 2017 07:10
ĉ
Kristina Ingesson,
29 aug. 2017 05:54
ĉ
Kristina Ingesson,
27 sep. 2018 04:10
ĉ
Kristina Ingesson,
2 maj 2018 05:19