Klassidor‎ > ‎

MHGR15A

Välkommen till klass 3A!

Här hittar ni information som t ex veckans läxor, viktiga datum och annat spännande som vi gör i klassen.

Klasslärare:

torsdag:

fredag: idrott

Vårt arbete vecka 12
Den här veckan har vi arbetat med känslor på engelskan. Vi har sett film och läst dialoger om olika känslouttryck. Vi avslutade med att skriva och rita om ett känslouttryck.

Vårt arbete vecka 10
Den här veckan har vi fortsatt att arbeta med Den försvunna staden. Vi har nu läst kapitel 5, som handlade om almandern Elien som har färdats 100 år framåt i tiden. Vi har diskuterat och skrivit om hur vi tror att världen ser ut om 100 år.

På våra matematiklektioner har vi arbetat med problemlösningsuppgifter samt repeterat volym.

På bilden har vi arbetat med varma och kalla färger, vilket resulterade i vackra trädbilder.

Vårt arbete vecka 9
Den här veckan har vi haft besök av vår bibliotekarie Maria. Hon har haft bokprat och presenterat nya böcker för oss.

Vi har också haft gemensam hälsodag på skolan. Vi blev indelade i grupper blandade med elever från årskurs 1 till 6. Under dagen arbetade vi på olika stationer. Vi fick bland annat pärla vänskapsarmband, rita serier och dansa.

Vårt arbete vecka 7
Vi har arbetat med optisk konst i veckan. Utifrån hjärtan har vi arbetat med att skapa optiska synvillor. Så här fina resultat fick vi:

Vårt arbete vecka 6
Under svensklektionerna har vi fortsatt vårt arbete med boken Den försvunna staden. Vi har läst kapitel 2 och arbetat med läsförståelse kring innehållet.
I texten pratas det om olika varelser: almandrar, marvargar och vinslor. Vi har ritat hur vi tror att dessa varelser ser ut:

Vi har också fortsatt att arbeta med instruktioner. Vi har provat att ge och följa muntliga instruktioner samt skriva egna instruktioner. Det är inte helt lätt att vara så övertydlig så att en instruktion inte kan missförstås.

I matematiken har vi arbetat med bråk. Vi har gjort olika laborativa sorteringsövningar i par och arbetat vidare i vår mattebok.

I SO har vi gått över till kristendomen. Vi har bland annat sett film, läst text och gjort egna bilder till skapelseberättelsen.

Vårt arbete vecka 4

Den här veckan har vi börjat arbeta med klockan igen. Vi har avläst klockor i både analog och digitaltid och skrivit klockslag i digitaltid.

Vi har fortsatt att arbeta med religion i SO. Vi har sett korta filmer och skrivit kring viktiga begrepp inom religionen.

Tillsammans med Riyane har vi gjort nyårsraketer på bildlektionerna. Vi har klippt, klistrat och funderat ut för oss viktiga nyårslöften.

Vårt arbete vecka 3

Under veckan har vi startat upp nya arbetsområde i SO och NO. I SO har vi börjat läsa om religion. Vi kommer under vårterminen att arbeta med judendomen, kristendomen och islam.
I NO har vi börjat läsa om näringskedjor. Vi har lärt oss om begrepp som producent, konsument och toppkonsument.

Vi har också arbetat med skolans värdegrundsmaterial Qleva. Det här avsnittet handlade om sömn. Vi hade långa diskussioner om varför vi behöver sova och vad som kan störa vår sömn. Vi avslutade med att läsa om indianernas drömfångar och tillverkade sedan egna.

Vårt arbete vecka 2
Ny termin  - nya tag

I matematiken har vi repeterat multiplikation och division. Vi har också arbetat med uppställningar i multiplikation.

På bilden har vi arbetat vidare med Konstens grunder. Den här veckan har vi fokuserat på organiska former och gjort collage med inspiration av konstnären Matisse.

Information:
Skolans likabehandlingsplan finns på skolans hemsida.

Mellanhedens fritidsblogg hittar du här

Fånvaroanmälan görs på skola24
tel: 0515-777 000
Frånvaron ska anmälas innan kl.09.00 varje dag barnet är sjukt.

Viktiga datum

* Studiedag 24/4. Fritids som vanligt