Klassidor‎ > ‎

MHGR15A

Välkommen till klass 3A!

Här hittar ni information som t ex veckans läxor, viktiga datum och annat spännande som vi gör i klassen.

Klasslärare:

ma-läxa + sv-läxa

fredag: idrott

Vårt arbete vecka 46
Den här veckan har vi fortsatt vårt arbete med barnkonventionen. Vi valde ut en artikel som vi ville arbeta mer med. Till artikeln ritade vi en bild och skrev en text om varför vi valde just den artikeln på Chromebooken

Vi uppmärksammade Nationella läsdagen genom att både lyssna på och läsa olika böcker.

Vårt arbete vecka 45
Under veckan har vi börjat arbeta med Cirkusmysteriet. Tillsammans har vi läst och pratat kring det första kapitlet. Vi har samlat ord i en deckarordlista och även skrivit en återberättande text.

I matematiken har vi arbetat vidare med multiplikation. Vi har fokuserat på tabell 9 den här veckan.

I NO har vi börjat arbeta med insekter. Vi har sett film och sedan diskuterat vad som klassificerar en insekt. Inför vårt arbete med att skriva egna faktatexter, har vi tillsammans i par har vi arbetat kring hur en faktatext är uppbyggd.

Vårt arbete vecka 43

Den här veckan får man inte vara lättskrämd om man ska komma upp i vår korridor. Där möts ni nämligen av våra "Haunted houses". På engelskan har vi arbetat med berättelsen "The dark dark wood". Utifrån den har vi målat och skrivit om våra egna hemsökta hus.

Utifrån berättelsen "The dark dark wood" har vi också skapat egna ghoststories. Även dessa är uppsatta i korridoren.

Vi har också använt bildlektionen till att skapa pumpor. Vi har gjort dem i mosaikteknik genom att riva färgat papper i små bitar och klistra samman dem till färgade fält.

I matematiken har vi fortsatt med att räkna multiplikation. Vi tränar en stund varje dag på multiplikationstabellerna.

Vårt arbete vecka 42

Under veckan har vi fortsatt vårt arbete med multiplikationstabellerna. Vi över en stund varje dag, i matteboken eller på elevspel/bingel.

På svenskan har vi fortsatt vårt arbete med att skriva dikter. Vi började precis som föregående lektioner med att sätta samman en sönderklippt dikt. När vi gick igenom våra nya förslag och originaldikten, upptäckte vi att många rimmade. Därefter skrev vi egna rimdikter.

Vårt arbete vecka 41
Den här veckan har vi varit på Återskapa och arbetat med återbruksmaterial. På temat Yggdrasil fick vi olika uppdrag. Uppdragen var t.ex. att skapa gudinnan Freja, nornorna och ekorren Ratatosk.

Vårt arbete vecka 40
Under bildlektionen har vi fortsatt vårt arbete med konstens grunder. Den här veckan gjorde vi en bild utifrån tre valfria linjer. Ingen bild blev den andra lik!

Vårt arbete vecka 39
Den här veckan har vi arbetat vidare med "The book about me".
Vi började med att spela "Who is it?". Syftet är att gissa kompisens hemliga person. I spelet ställer vi frågor på engelska till varandra om t.ex. ögonfärg, hårfärg och frisyr.
Sedan arbetade vi vidare med att skriva om "This is how I look".

Vårt arbete vecka 38
På engelsklektionerna har vi startat upp ett nytt tema "The book about me", där vi kommer att arbeta med oss själva. Vi pratar, spelar spel, arbetar i vår engelskbok och skriver även egna texter.

Vi har börjat med att prata och skriva om våra namn.

På svenskan har vi startat upp en ny skrivuppgift Jakten i djungeln. Det kommer att bli en historia i flera delar. I första delen har vi skrivit personbeskrivningar.

Vårt arbete vecka 37
Under veckan har vi bland annat arbetat med dikter. Vi fick en sönderklippt dikt, som vi sedan fick sätta samman. Tänk att en dikt kunde bli till 12 nya!
Därefter arbetade vi med att skriva egna dikter. Vi skrev både orddikter och länkdikter.

Under NO-lektionerna har vi börjat arbeta med frukt- och fröspridning. Vi har sett film, bildspel och gjort egna bläddror.

Vårt arbete vecka 36
Under veckan har vi fortsatt vårt arbete med valet 2018. Vi har sett film och diskuterat kring demokrati och diktatur. Vi har också bildat egna partier, tillverkat valaffischer och redovisat våra tankar för varandra.

Vi har också arbetat med konstens grunder på bilden. Vi har diskuterat hur olika linjer kan framställas i en bild.

Vårt arbete vecka 35

Under veckan har vi gjort flera uppgifter i grupp.
Under SO-lektionen har vi pratat kring en fin vän - hur är en fin vän, vad säger och gör en riktig vän och vad skulle en fin vän aldrig göra. Så här blev vår definition av en riktig vän:

I matematiken har vi arbetat med addition och subtraktion med tiotalsövergång.

På svenskan har vi arbetat med att jämföra bilderböcker. Vi har resonerat kring likheter och skillnader och fört in dessa i ett Venn-diagram. Vi arbetade i par och redovisade sedan för hela klassen.

Vårt arbete vecka 34

I matematik har vi arbetat med längd. Vi har räknat med centimeter, meter och kilometer. Naturligtvis var vi tvungna att plocka fram måttbanden och mäta i klassrummet.

I svenska har vi arbetat med skrivuppgift i grupp.

Information:
Skolans likabehandlingsplan finns på skolans hemsida.

Mellanhedens fritidsblogg hittar du här

Fånvaroanmälan görs på skola24
tel: 0515-777 000
Frånvaron ska anmälas innan kl.09.00 varje dag barnet är sjukt.

Viktiga datum

Terminens sista skoldag 21 december