Välkommen till klass 4-6D
Vi arbetar med nyheter på SO:n. Här är en länk till Lilla Aktuellt skola, som ni gärna får titta på hemma och diskutera med era barn.

Vi kommer även att göra vårt eget nyhetsprogram med spännande reportage från Mellanhedsskolan.

Nobelfesten blev precis så högtidlig
och festlig som vi hoppades!

Produktionen av nyhetsprogrammen är i full gång; nu genomförs intervjuer av olika intressanta personer som arbetar på skolan.

Tisdagen den 7 november kom självaste Alfred Nobel och några av hans vänner och hälsade på. De berättade om sina uppfinningar och de fina priserna Alfred instiftat till duktiga vetenskapsmän och kvinnor. Under hösten kommer vi att lära oss mera om uppfinningar och Nobelpriset. Temaarbetet avslutas såklart med vår egen Nobelfest!

Vi firade FN-dagen den 24/10 genom att arbeta med barnkonventionen. Vi såg en film om UNICEF och gjorde fredsduvor i olika tekniker.

På slöjden har vi gjort Carl Larsson-inspirerade tygservetter och vackra servettringar av pärlor och metalltråd.

Dessa skall vi så klart duka vackert med på vår egen Nobelfest

Vi avslutar skolveckan med en liten välförtjänt höstfest. Barnen har gjort goda och nyttiga snacks på hemkunskapen som vi kalasar på.

Välkomna tillbaka efter jullovet. Nu ser vi fram emot en lång och spännande vårtermin tillsammans.

12/12 är det äntligen dags för vår egen Nobelfest! Det blir dans och trerätters middag. Festlig klädsel!

24/11 är det studiedag. Det är ingen undervisning men fritids har öppet.

23/11 åker vi på gemensam utflykt till Skrylle.

Höstlov v.44 30/10-3/11

MHGR13D