Välkommen till klass 2C

olof.jennfors@malmo.se
Slöjd: Anna Hinton  anna.hinton@malmo.se
 Miljö :Hanna Gröhn hannamargareta.grohn@malmo.se

Kolla in Olofs musiksida. Där hittar ni texter, youtubeklipp och annat som vi gör på musiken.

Frånvaroanmälan görs på skola24                                                  tel:0505-777000                                                                                 Frånvaron ska anmälas varje dag barnet är sjukt.
Skolans "Plan mot kränkande behandling" finns nu på vår hemsida: http://mellanheden.skola.malmo.se/

•  Hälsodag är tisdagen den 26 mars.
  • Simning på Hylliebadet veckorna 17,18 och 19 klockan 9.15 – 10.00, hyrd buss fram och tillbaka. Mer information kommer.

Vårterminen 2019

24/4 Studiedag. Fritids är öppet.

14/6 Skolavslutning.

17/6 Planeringsdag för

skola och fritids. Skolan är stängd.

Bildresultat för vitsippor

Hela skolan har haft en gemensam temadag med fokus på hälsa och vad kroppen behöver för att må bra. Eleverna var i blandade grupper från år 1–6. Nästa hälsodag är tisdagen den 26 mars.

Besöket i synagogan och i Moskén var båda mycket lärorika och intressanta. Barnen ställde många bra frågor som de fick svar på. Klassen har skrivit om båda besöken i sina So-häften. Vilka skillnader och likheter som finns mellan religionerna är något som vi har fördjupat oss i. En frågesport på datorn har klarats av och det enda som återstår av temat är att göra en utvärdering.

Barnen är i full gång och bygger färdigt sina långhus, som de började på med arkeologen Thomas, tillsammans med Felicia. De kommer att presenterat husen för varandra. Sedan är även det temat avslutat.

Förra veckan började vi vårt nya tema som handlar om rymden. Vi började med en gemensam ”raketstart” med de andra tvåorna som bl. a. innehöll en rymdpjäs. Därefter fick barnen skriva vad de vet, vad de vill veta samt hur de vill arbeta med rymden. Barnens idéer ligger till grund för planering av temat.

Våra lärarstudenter i år 2 kommer att hålla i temat under sina veckor hos oss Klassen har arbetat med Big Bang, stjärnor, solen och jorden. Eleverna har ritat stjärnbilder. De har skrivit varför de tror att det är natt och dag.

Uppställning i addition och subtraktion har varit i fokus på matematiklektionerna, vilket har varit mycket efterlängtat av barnen, härligt!  Klassen har fått lära sig hur man räknade förr i olika länder. Vi har repeterat olika strategier i addition och subtraktion, likheter, hundratal, tiotal och ental både på miniwhiteboards och genom att se på film. Följande mål har vi framför oss:

·        Talet tusen

·        Tid - uppskatta och jämföra, sekund, minut

·        Tidsskillnad - hela timmar

·        Klockan- tjugo i, tjugo över, fem i halv, fem över halv

I svenska arbetar vi för fullt med dikter, klassen har lyssnat på dikter, läst dikter och ska slutligen skriva egna. Många dikter innehåller rim så det har vi repeterat och fördjupat. Maria, vår skolbibliotekarie, har presenterat nya böcker för klassen.