Välkommen till klass 2C

idrott: Hamid Kazemzade hamid.kazemzadeh.malmo.se
 musik: Olof Jennfors
olof.jennfors@malmo.se

Kolla in Olofs musiksida. Där hittar ni texter, youtubeklipp och annat som vi gör på musiken.

Frånvaroanmälan görs på skola24                                                  tel:0505-777000                                                                                 Frånvaron ska anmälas varje dag barnet är sjukt.
Skolans "Plan mot kränkande behandling" finns nu på vår hemsida: http://mellanheden.skola.malmo.se/

Vaccinering för 2C blir fredagen den 25 januari.Ni som vill vara med under vaccineringen är välkomna klockan 8.10 hälsar skolsystern.

Fredagen den 18 januari är jag ledig. Areij och en vikarie kommer att ha undervisning i klassen.

Vårterminen 2019

9/1 Skolstart. Det är en vanlig skoldag.

24/1 Studiedag. Fritids är öppet.

24/4 Studiedag. Fritids är öppet.

14/6 Skolavslutning.

17/6 Planeringsdag för

skola och fritids. Skolan är stängd.

Bildresultat för raketer

Välkomna tillbaka till skolan och vårterminen 19. Hoppas ni alla har haft en skön jul och nyårshelg!

I vanlig ordning läser vi mycket i klassrummet och när boken är slut ska barnen få skriva en bokrecension som de kan läsa upp för sina klasskamrater och på så vis tipsa dem om nya läsupplevelser. Vi kommer att fortsätta med högläsning dagligen och vi är i slutet av boken Katitzi och Swing. I svenska kommer vi även att arbeta med en beskrivande faktatext om islandshästar.

I matematik räknar vi klart matematikboken. Just nu är arbetsområdet bråk. Vi kommer även att arbeta med addition och tiotalövergång tex 59+7,38+5. Därefter börjar vi med den nya boken.

I vårt tema forntiden är vi nu framme vid järnåldern. Klassen kommer att se på film, läsa texter i So boken. Vi kommer också att skriva en gemensam tankekarta och sedan skriver barnen en faktatext om järnåldern utifrån tankekartan. Fredag den 18/1 och torsdagen den 31/1 kommer arkeologen Thomas Pettersson på besök till vår klass. Han kommer bl. a att besvara elevernas frågor samt visa föremål han hittat vid arkeologiska utgrävningar. Torsdagen den 7/2 besöker vi honom på Malmöhus museum

Eftersom att Caroline har slutat sin anställning hos oss kommer  Hamid Kazemzadeh att ta över idrottslektionerna i år 2.