Välkommen till klass 2C

Lärare i musik: Olof Jennfors
olof.jennfors@malmo.se
Lärare i bild: Marisa Rayo maria.rayocabrera@malmo.se

Kolla in Olofs musiksida. Där hittar ni texter, youtubeklipp och annat som vi gör på musiken.

Frånvaroanmälan görs på skola24                                                  tel:0505-777000                                                                                 Frånvaron ska anmälas varje dag barnet är sjukt.
Skolans "Plan mot kränkande behandling" finns nu på vår hemsida: http://mellanheden.skola.malmo.se/

Studiedag onsdagen den 14 november, fritids är öppet som vanligt.

Skolsamrådsmöte tisdagen den 13 november, kl 18-19:30.

Bildresultat för forntiden

Jag hoppas att alla har haft ett skönt läslov/höstlov!

Onsdag den 24/10 lyssnade vi på Musikhögskolan flyger, i musiksalen. De blivande musiklärarna fick verkligen med sig eleverna och oss lärare. Vi fick lyssna och dansa till rock, jazz, disco och poplåtar.

I svenska har vi arbetat med ordklassen verb och med sammansatta ord. Vi har tillsammans läst en text om en pojke som behöver tjäna ihop pengar till ett pingisläger. Texten har vi bearbetat och analyserat på många olika sätt. Klassen har lärt sig olika ordspråk och dess betydelse tex.
Alla är vi barn i början. Framöver ska barnen arbeta med beskrivande texter.

På matematiklektionerna har vi ägnat mycket tid åt tid (?) med fokus på klockan. Vi har tränat på kvart i, tio i, fem i, fem över, tio över och kvart över (stup i kvarten). Tidsuppfattning har också varit på schemat vi har diskuterat vad som är rimligt att hinna på en minut/en timme. Vi har räknat, hoppat, klappat och satt oss ner när vi tänker oss att det har gått en minut.
Klassen har arbetat med begreppen tiotal och ental. Vi har skrivit tal i utvecklad form 75=70+5. Vi har arbetat med strategier för subtraktion. Subtrahera alla ental:34–4, subtrahera nästan alla ental 34-3, subtrahera alla tiotal 34-30 och subtrahera tiotal 34-20.
Vikt har klassen också arbetat med. Barnen har bl.a. fått väga valfria föremål i klassrummet, men innan vägningen måste de uppskatta vad de tror att föremålet väger.
Följande mål har vi framför oss:
·        tabeller och diagram
·        tanketavlor

I So har vi startat upp ett nytt tema som är forntiden. Det gjorde vi tillsammans med de andra tvåorna. Vi lärare spelade upp en pjäs som handlade om jägarstenåldern, bondestenåldern och bronsåldern. Därefter fick alla skriva upp vad de visste om forntiden, vad de skulle vilja lära sig mer om och hur de vill arbeta med temat. Önskemål som jag tar med mig vid planeringen av temat. Klassen ville titta på filmer, gå på museum, läsa i So -boken, prata/diskutera, titta på teater och rita bilder. Inte helt olikt vad jag hade tänkt att barnen skulle göra, kul!

I No har vi pratat, ritat och skrivit om vad kroppen behöver för att må bra, t ex sova, röra på sig, mat och att ha vänner. Vi har haft många experiment tillsammans med de andra klasserna då vi har arbetat med sinnena. Hjärtat har också varit i fokus och då fick alla barnen lyssna på en klasskompis hjärta med hjälp av ett stetoskop. Vidare har barnen gruppvis skrivit ner små berättelser om kroppen, berättelser som Annika Josefsson från kulturkopplingen har förvandlat till en kroppsmusikal.  I tisdags kom Annika och lämnade alla sångerna till oss som vi nu har börjat öva på för fullt och nästa tisdag kommer Annika igen och lämnar manuset, spännande. Så då är det är bara för oss att börja öva. Ni är välkomna och titta på vår musikal tisdagen den 18 december klockan 18.00. Återkommer med var vi skall vara.

No:  Kunskapskrav för godtagbara kunskaper i slutet av årskurs 3
Eleven berättar om några av människans kroppsdelar och sinnen, och diskuterar några faktorer som påverkar människors hälsa.

Idag hade hela Mellanhedsskolan en hälsodag. Syftet med en tematisk dag var att förstärka vår gemensamma ansats till mer hälsofrämjande arbete. Vi vill skapa en anda kring välmående och tanken är att vi ska ha hälsodagar med jämna mellanrum framöver. Klockan 08.10 på skolgården Rörelsepass till musik. Alla elever och skolpersonal deltar Vitaminfabriken 09.40-10.20 Fruktstånd på skolgården med en frukt till alla elever. Tipsrunda i en del av parken samt skolgården, med anpassade frågor för olika åldrar.